De wereld beter maken moeten we echt samen doen: NU!!

14-04-2020

Dat McDonalds ons op de radio oproept om geduldig te zijn als we contactloos onze dagelijkse portie hamburgers komen halen, begrijp ik. Al doorzie ik ook dat het een slimme, aangepaste manier van reclame maken is, want nu hardop roepen om naar een Mac in de buurt te gaan, past niet binnen het huidige sentiment.

Ik begrijp het en vind het prima dat elke ondernemer probeert zijn boterham te blijven verdienen.

Een oproep om je etensresten niet overal neer te flikkeren, zou naar mijn smaak echter meer gepast zijn. Wegens het verbod op groepsvorming is elke parkeerplaats een No Go voor de Mac-fan. Dus zoekt hij ergens anders een plekje om van zijn finger-food te genieten.

En wat is het daar een rotzooi! We flikkeren – ik vind dat dit woord echt de lading dekt – alles uit het raam met de gedachte ‘na mij de zonsvloed’.

McDonald moet hiervan op de hoogte zijn. En ook al zijn zij niet verantwoordelijk voor het gedrag van hun klanten, zij zijn wel de voedingsbron van het probleem. Dáár moeten zij iets van gaan vinden, niet van mijn geduld .. want de weg naar de Mac kennen de mensen echt wel!

Wij zijn in deze tijd keihard aan het werk om van deze wereld iets beters te maken. Pfas, corona, siliconen, Chroom-6, asbest…! Wanneer stopt de zucht naar het eigen gewin boven het algemeen belang?! Of het gemak?! Niet alleen Corona moeten we met elkaar verslaan, de wereld gezond maken moeten we ook samen doen! Dat vraagt om een inspanning van iedereen. Iedereen dus een eco-warrior!

Het corona-virus hebben we ook onderschat. Ineens zaten we midden in de misere. Laten we hier van leren en nu op zoek gaan naar oplossingen.

Is er ook een oplossing, meneer McDonalds? Jazeker! Telkens als ik bij Van der Valk in Houten mijn auto parkeer, krijg ik zo’n keurig parkeerkaartje met mijn kenteken erop. Dat doet een scanner bij de poort. Nu worden u en ik ook gescand als wij de Mac-Drive inrijden, want in de bestelpaal zit een camera.

Mijn voorstel is dat op elke zak van McDonalds en de verpakkingen de kentekens komen te staan van de klant. Op wel 10 plekken! Gegarandeerd dat dat niemand het meer weggooit!

 

Deel dit bericht