Sterker uit deze strijd: herpositioneer!

15-04-2020

Een ding is duidelijk: we moeten anders met onze wereld omgaan dan we vóór de corona crisis deden! Ja, ja, ik weet het, dat riepen we in 2008 ook al, om vervolgens met de oren in ons nek op de oude weg door te gaan.  We zijn maar een beetje veranderd en ieder weet dat.

De gewetensvraag die hier hoort: wat heb jij nu echt anders gedaan?! Had je er meer uit kunnen halen?!

De vraag is niet of we moeten veranderen, de vraag is wanneer we dat gaan doen. Als we de kans om deze veranderslag te maken aan ons voorbij laten gaan, komt er echt wel een nieuwe. Eentje waarin de noodzaak nog groter is dan de huidige. De mensheid heeft zich leren kennen door vooral vanuit noodzaak te veranderen, zelden vanuit inzicht. Laten we het dit keer dan wel vanuit inzicht doen!

Kan jij daar iets aan doen? Een beetje Ja en Nee. Als de markt tegenzit, hoor je juist extra gas op marketing & sales te geven. Dat weet je. Ons brein zit echter zo niet in elkaar: als het goed gaat durven we te investeren, als het minder gaat, gaan de hand op de knip.

Ons primitieve breindelen spelen hierin een hoofdrol. Logisch, want wij hebben miljoenen jaren op basis van deze primaire breinkrachten hierdoor overleefd. Pik in voor het winter wordt! Ook willen we graag sociale acceptatie, door bij een groep te horen. Door anders te zijn en andere keuzes maken, loop je risico. Liever volgen we..

Deze keer veranderen vraagt om bewustzijn, waarmee ieder van ons zijn primaire prehistorische breindelen dient te overrullen. Want als we die primaire breindelen blijven volgen, gaan we gegarandeerd naar de klote…nu moet echt ons verstand de leiding gaan nemen.

Wat kan jij eraan doen? We kunnen alleen maar een duurzamere wereld hebben als we een kritische massa weten te creeren die langzaam groter wordt.

Veranderen is groepsgedrag doorbreken waarin iedereen op elkaar let. Normaal reageer jij pas als de concurrent het doet. Opvallen is risico lopen. Begin jij dit keer eens. Jij bent zelf het begin van de verandering. Net als ik! Ga vooral niet op elkaar zitten wachten! Kom nu in beweging, juist in dit vacuüm van de economie. Besef dat dit een investering van ons allemaal vraagt: in geld – inspanning – middelen. Let op: Dat gaat dwars tegen onze primaire brein in dat liever nu korte termijn winst pakt dan het dubbele over een tijdje. Wees je hiervan bewust.

 

Mijn advies? Herpositioneer! Start met nadenken waar jij voor wilt staan en hoe je dat binnenkort in de nieuwe werkelijkheid vorm gaat geven.

Als je daar hulp bij nodig hebt – ik adviseer je dat te nemen want als je het zelf wist had je het al gedaan – laat het dan weten…samen vinden we echt het nieuwe pad voor jou!

Laten we in ieder geval één ding afspreken: ga na het lezen van dit stuk niet gewoon door met waar je mee bezig was. Pak de telefoon en zet jouw verandering in beweging! Maak de eerste stap. Gewoon nu en door te doen! Ik doe mee!

 

Deel dit bericht