Salesblog: Vergroot je mentale weerbaarheid!

11-05-2015

Succes vraagt om mentale weerbaarheid. Punt!  

Natuurlijk, als je succesvol bent voel je je goed en die energie zal automatisch voor een grotere voorwaartse beweging zorgen. Voorwaarde is wel dat je eerst dat succes moet behalen, eer je dit gevoel krijgt. Helaas is dit gevoel van korte duur… hoe zorg je nu dat je mentale weerbaarheid constant sterk is?

Labbeling 2

Dat doe je door géén labels meer te plakken op alles dat jij ervaart. Je ziet heel de dag van alles om je heen en onbewust plak je daar labels op: dat vind ik leuk – dat niet, dit is goed –  dat is slecht, dit  is lekker – dat is vies, hij is aardig – zij niet, ik ben stom – hij is slim en zo verder…. Het grappige is dat iemand anders precies de tegenovergestelde labels op deze situaties kan plakken. Kennelijk  bepaalt de situatie dus niet  het label doch de wijze hoe jij er naar hebt leren kijken.

 De oplossing is niet om positief naar zaken te kijken waar je voorheen een negatief label op plakte. Deze manier van omdenken werkt niet en zal voor velen juist contraproductief zijn. Met het  plakken van een label,  scheidt jouw brein tevens ook een chemische stof af  die zorgt dat daar het bijbehorende gevoel in je lijf waarneembaar wordt. Dat kan plezierig zijn, in veel gevallen ook niet.  Denk aan onrust,  spanning en zelfs angst.

Wat werkt, is om er géén label meer op te plakken. Leer jezelf aan de situatie te laten zijn zoals hij is. Goed noch slecht. Laat jouw gedachten achterwege, het is niet meer dan een gedachte. Ontdek op deze manier hoeveel (onterechte) vooroordelen je hebt. Je gaat ervaren dat door zaken niet te labellen er een interne rust ontstaat waardoor je geen speelbal meer bent van hetgeen om je heen gebeurt. Je zit nu – meer dan ooit – in je kracht! Enjoy life!   

Deel dit bericht