Salesblog: lekker werken levert geld op!

15-03-2018

De kortste weg naar rendement? Zorg dat jouw team het naar de zin heeft! Plezier is de beste brandstof voor productiviteit.

Medewerkers die het naar hun zin hebben, zijn substantieel productiever. Het teamgevoel is groter waardoor men bereid is om voor elkaar te werken en de motivatie om bij de eerste griep symptomen in je bedje te blijven liggen, neemt zienderogen af. Alleen maar winst dus!

Wat de reden is dat dit anno 2018 nog steeds aan managementteams uitgelegd dient te worden, laat zich raden. Ik wil wel twee gedachten met je delen:

  • de eerste is dat de directie in die gevallen te rationeel geprogrammeerd is en het beeld hebben van een maakbare wereld. Deze directies gaan er gemakshalve vanuit dat iedereen vanuit zijn functie doet wat hij moet doen en onderschatten de kracht van het kietelen van menselijke motivatoren.
  • De andere is dat we in Nederland nog te Calvinistisch zijn. We zijn niet alleen streng voor onszelf maar ook voor de ander. En dan is het lastig delen.

Toegeven, dit thema zou niet eens besproken dienen te worden, want goed werkgeverschap betekent simpelweg dat je voor je mensen zorgt. Met echte aandacht, vanuit je hart.

Prachtige voorbeelden van bedrijven die hierin excelleren – Google bijvoorbeeld – worden helaas te snel weggewoven. Bij Google kan je lekker spelen met een flipperkast als je even in kakt achter je laptop. Of een dutje doen. En iedereen ziet hoe goed dit bedrijf draait.

Investeren in werkplezier vraagt weinig aan investering doch vooral een andere manier van durven denken! Het staat niet in verhouding tot de kosten die je maakt door ziekteverzuim en improductiviteit. Dat lijkt me dus een makkelijk te nemen stap op de route naar succes en rendement.

Wil je hier eens over doorpraten, onder het genot van een plezierige kop koffie, mail dan gerust naar pim@dailyresult.nl

 

 

 

 

Deel dit bericht