Sales blog: Nieuw personeel werven? Start je eigen vakschool!

7-07-2017

Hoe groot jouw ondernemersplannen ook zijn, zonder personeel ben ik bang dat er weinig van terecht gaat komen. En op dat punt gaat het in de toekomst steeds meer knellen: het gaat steeds lastiger om aan (goede) mensen te komen.

De rollen zijn dus omgedraaid. De nieuwe teamleden kunnen steeds meer eisen van hun toekomstige werkgever. Sowieso is de huidige generatie meer gericht op persoonlijke ontwikkeling dan alle vorigen. Dus de worst die voorgehouden gaat worden dient er dus verdomd lekker uit te zien, voordat zij gaan happen. Je komt als werkgever niet meer weg met de voorwaarden die tot nu toe altijd gewerkt hebben. Uit gesprekken met HR-managers horen we steeds vaker dat een gesprek vooral gaat over wat een werkgever kan bieden. Dat is voor sommige organisaties even slikken.

Wat kan je dan bieden, naast de basis voorwaarden, waarop nieuw personeel kan instappen? Vooruitzichten, ontwikkeling en uitdagingen! Daar ligt de oplossing.  De huidige generatie wil geprikkeld worden. Het doorlopen van een aantrekkelijk leerpad met verschillende functies binnen het bedrijf is zoiets. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Afwisseling ook.

Richt je eigen bedrijfsschool op waarbinnen je opleidingen kan volgen, trainingen, cursussen, leverancierslessen en waar persoonlijk ontwikkel thema’s de revue passeren. Gelijktijdig ben je in staat om jouw unieke bedrijfs-DNA over te brengen in het denken en handelen van deze deelnemers. Niet onbelangrijk doordat de concurrentie vooral bepaald wordt door wie je bent in plaats van wat je doet. En je kan het voor elke functie doen, van verkoper tot techneut.

Hoe dan ook, je dient op dit punt een actief beleid te voeren om te voorkomen dat je prachtige producten en ideeën hebt doch vastloopt wegens een structureel gebrek aan mensen.

Zorg dat je opvalt tussen alle bedrijven waar deze mensen uit kunnen kiezen. De keuze is reuze!

 

 

Deel dit bericht