Salesblog: Subsidie PraktijkLeren….is het een fabeltje of niet?!

21-11-2014

Roep subsidie en menig ondernemer krijgt direct last van rode vlekken. Toch zijn er vormen van subsidie waar bedrijven enorm van kunnen profiteren. Profiteren in de zin dat het bedrijf zich hiermee kwalitatief kan versterken. We weten er echter vaak te weinig van.

De subsidie PraktijkLeren is er één van. Deze vervanger van de WVA (Wet verminderde afdracht inzake scholing) biedt nog volop ruimte om bestaande medewerkers die niet HBO-gediplomeerd zijn, te scholen, te trainen, te coachen en te begeleiden binnen hun eigen vakgebied. In ruil hiervoor ontvangt de werk gever maximaal bruto € 2.700,- per deelnemer/schooljaar.

Tel uit je winst als je – laten we als voorbeeld eens nemen – dertig medewerkers hebt. Als je de directe kosten eraf haalt, heb je het al snel over meer dan € 40.000,- aan netto subsidie. Toekenning vooraf, uitkering achteraf.  Ja, de spelregels zijn aangescherpt om misbruik te voorkomen. Of anders, dankzij het veelvuldige misbruik is dit ook gebeurd. In essentie is de subsidie hetzelfde. Het werkt alleen nog maar voor bedrijven die daadwerkelijk een verbeterslag willen doormaken ipv snel verrijken.

mis-het-niet

Alleen scholen & trainen om subsidie schiet ook niet op. Het gaat hier niet over windmolens. Zorg dus dat er een programma ligt waar de medewerkers enthousiast van worden, maak gebruik van  inspirerende docenten en trainers en – nog belangrijker – maak de vertaalslag zo dat het bedrijf zich hiermee nog sterker in zijn markt kan bewegen.

Natuurlijk mag je de investering ook zelf dragen, maar als jij een echte ondernemer bent, lijkt dat niet zo’n slimme keuze….de subsidie PraktijkLeren is juist bedoeld om jou en jouw medewerkers te helpen!

Deel dit bericht